Re: [LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <linux-audio-user@...>
Date: Saturday, February 25, 2012 - 4:20 pm

I had an original SB AWE64 (ISA card as stated earlier) with the
original SB MIDI connection kit (joystick port and MIDI IN/OUT).
Rosegarden worked fine with it.

To see if you have the correct MIDI cables for the AWE64, Rosegarden
should spot the MIDI connection. If it doesn't, then it looks like you
have the wrong MIDI connector for the AWE64.

To get sound out of that AWE64, you had to go into the ALSA mixer and
select one of the settings (sorry, I can't remember which one anymore)
that was just a button (on/off only, no volume slider). I think it was
the audio/SPDIF, or Jack, or something. This was the crucial button to
get set correctly to get any audio sound output. Then I used the
ALSACONFIG, ALSASAVE, or whatever it's called now to save those
settings, so that on the next reboot you don't have to go through the
process again of resetting that button.

It sounds like you have a MIDI keyboard. In that case, it's probably
easier to get a USB MIDI in/out cable or box rather than trying to run
down a 1-use only MIDI connection kit for your AWE64. As was suggested
before, let Rosegarden run a synth and use USB for the MIDI.

Good luck,
Stephen.

On 2/25/2012 7:21 AM, Edgar Aichinger wrote:

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces, , (Sat Feb 25, 9:56 am)
Re: [LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces, Leigh Dyer, (Sat Feb 25, 10:57 am)
Re: [LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces, Philippe MARTIN, (Sat Feb 25, 1:02 pm)
Re: [LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces, Edgar Aichinger, (Sat Feb 25, 1:21 pm)
Re: [LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces, Stephen Stubbs, (Sat Feb 25, 4:20 pm)
Re: [LAU] Using SB AWE64 MIDI interfaces, Philippe MARTIN, (Sat Feb 25, 5:51 pm)